Второто издание на единствената международна PropTech конференция в Централна и Югоизточна Европа ще се състои на 4 ноември

Международният форум не е еднократно събитие, а двигателят за създаването на PropTech екосистема в този географски регион

PropTech Bulgaria, националният PropTech хъб и асоциация на България, обяви, че второто издание на 2021 SEE PropTech Conference ще се проведе на 4 ноември 2021 (четвъртък) в хибриден формат в град София и в дигитален формат в над 30 държави по света. Форумът е единствената международна PropTech конференция в Централна и Югоизточна Европа. Конференцията ще бъде излъчвана на живо във великобританската платформа Unissu (UK) – стратегически партньор на Конференция, като излъчването ще покрие цяла Европа.

Излъчването на Конференцията се състои от два паралелни live-stream-а, общата продължителност на които ще бъде 14 часа. Тази подход според организаторите дава възможността на участниците да се наслаждават и възползват от съдържание за 2 дни, но излъчвано в 1 ден.  

Програмата на 2021 Конференцията включва:

▶ Експертизата на национални PropTech експерти как да се влезе в пазарите на 11+ държави, сред които: Германия, Словакия, Австрия, Белгия, Италия, България, Хонг Конг и Китай, Хърватска, Словения, Сърбия;

Възможности за външно финансиране и новостите, свързани с инициативите в тази област на Европейска комисия, които ще бъдат споделени от проф. Rudy Aernoudt, Главен икономист на Европейска комисия; специфики на външното финансиране в Германия, които ще достигнат до нас чрез VC фонда blackprint, Франкфурт; възможностите за финансиране и експанзия в Австрия ще бъдат представени с реални примери на тех компании от Vienna Business Agency;

▶ Как проблемите, възникнали при офисите и ритейл операторите вследствие на Covid-19, могат да бъдат решени чрез използването на тех решения, със специалното участие на международно признати компании като Hyper[in] (Финландия) и Rysta (Германия),  

▶ Подобряване ефективността на Due Diligence процеса при инвестициите в недвижими имоти: keynote & панелно участие на Recognyte (Великобритания) и OrthoGraph (Унгария).

Регистрацията за участие в Конференцията е отворена от 4 септември, и списъкът с участници вече включва големи строителни инвеститори и предприемачи, глобални тех компании, международни агенции за недвижими имоти с операции в България – желаещи да се възползват от единствения източник на международни контакти и информация в PropTech в нашия географски регион.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ТУК

Единственият форум за международно бизнес развитие за европейски PropTech компании

Основана от PropTech Bulgaria през 2020 г., SEE PropTech Conference е създадена, за да обедини най-иновативните играчи в Централна и Югоизточна Европа в строителната индустрия и недвижимите имоти. Форумът не е еднократно събитие, а е двигателят за създаването на PropTech екосистема в този географски регион, специално насочен към PropTech развитите държави в региона: България, Словакия, Чехия, Румъния. Също така форумът поставя технологичните компании от ЦИЕ във фокуса на прожекторите; дефинира спецификите на региона, който досега е бил третиран като черна кутия от инвеститори и компании от Западна Европа.

Съвсем скоро PropTech Bulgaria публикува аналитичния си преглед,  отразяващ позиционирането на различните европейски региони на база брой PropTech компании, основани във всеки регион. Въпреки факта, че липсва информация за Унгария, Хърватска, Словения, Сърбия, Източна Европа с резултат от 473 PropTech компании се нарежда пред Южна Европа. Ако добавим тези липсващи числа със сигурност Източна Европа не само ще достигне the Nordics (570 PropTech решения), но и ще надхвърли техния резултат.

Конференцията не е образователно събитие, въпреки изключителното ниво на съдържание, което предоставя.

Форумът следва мисията да даде тласък на международното бизнес развитие и международните партньорства между всички участващи компании. Този цел е отразена и в структурирането на пакетите, които могат да се закупят с билетите. Всяка участващи компания може да избере такъв пакет, който да съответства на нуждите й, като избира между:

● Достъп до презентациите и панелите (презентационното съдържание) – 4 ноември (четвъртък)

● Достъп до лични срещи между строителни инвеститори, агенции и други с технологични решения – 3, 5 ноември (сряда, петък)

● Достъп до над 70 технологични решения за офис асет клас и 40 тех решения за ритейл асет клас плюс консултански часове от PropTech Bulgaria и PropTech Slovakia;

● Списък с компании, с които можете да се срещнете в 1-2-1 срещи, като ще можете да изберете от компании от цяла Европа;

● Информация за Lead generation преди и след Конференцията.

Силвия Павлова MBA, Основател на PropTech Bulgaria, отбелязва: ‘Има изобилие от източници, предлагащи външно финансиране, особено в Западна Европа. В резултат външното финансиране по никакъв начин вече не е блокиращ фактор за развитието на технологичните компании. Същевременно обаче достъпът до и получаването на външно финансиране по никакъв начин не решава проблема на PropTech компаниите с навлизането и разширяването към пазари извън националния. Именно този проблем решаваме ние и тех предприемачите просто могат и трябва да се възползват, тъй като сме единственият PropTech business development форум в Европа.  

Голямата картина

 

Както вече посочихме, съвсем скоро PropTech Bulgaria публикуваха първата пълна PropTech карта на Европа, от която ясно се вижда какви са позициите на Източна Европа. Разграничават се две групи от европейски региони:

Първо, BeNeLux & Франция, следвани от DACH (Германия, Австрия, Швейцария) и Великобритания. И втората група: Nordic региона, плътно следван от Източна Европа и Южна Европа.

Какво да кажем за финансирането в Източна Европа?

‘Съпоставяйки различните европейски региони, наблюдаваме, че ефикасността на външното финансиране

(revenue per total amount of funding) е най-висока в регионите на Източно- и Южноевропейските държави, където финансирането е най-слабо налично. За съпоставка най-големите стартап екосистеми – тези в Германия и Франция, имат най-ниска ефикасност на външното финансиране. Въпреки това те все пак генерират 1.5 пъти по-висок размер на оборот къмто инвестиран долар, сравнено с американските B2B (McKinsey, 2021) Ето защо считаме, че наличието на добри опции за външно финансиране ще доведе до изключително силен подем в създаването и развитието на технологични решения в Източна Европа. 

Тайно да надникнем в програмата на 2021 SEE PropTech Conference

 

 

Конференцията ще се проведе на 2 live-stream виртуални сцени с продължителност от над 14 часа излъчване на живо сумарно. Участниците ще могат да превключват между сцените и да избират съдържание, което е най-интересно за тях. Топ клас говорители, панелисти и модератори от индустрията, които представляват 11+ държави, включват: prof. Rudy Aernoudt, Главен икономист на Европейска комисия; Dirk Paelinck, Председател на European PropTech Association – PropTech House; Alex Edds, Директор иновации и дигитално консултиране JLL; Lukas Linn, Инвестиционен мениджър blackprint; Rachel Yuen, Мениджър Иновации Asia PropTech; Chiara Tagliaro, Съ-основател Italian PropTech Network и Post-doctoral научен ръководител в Politecnico di Milano; Milan Bogar, Основател на PropTech Slovakia и Директор на Института по Facility Management, Словакия; Sylvia Pavlova MBA, Основател PropTech Bulgaria.

Ето някои от ключовите теми, част от Office & Retail конферентния трак:

– Как да привлечем хората в офисите: (не)-технологични подобрения за привличане и задържане на наематели ech improvements to attract or improvements to retain tenants? Тристранната игра след ковид: инвеститорите като наемодатели + компаниите – наематели + техните служители. Привличането на служителите обратно в офисите като функция на динамичните взаимоотношения между инвеститорите и корпоративните наематели

– Изчисляване въглеродния отпечатък на сгради. Приложими подходи и тех решения

– Развиване на набора от тех решения за пълно обгръщане на сграден фонд / портфолио от сгради

– Как да се подобри ефикасността на due diligence при инвестиции в недвижими имоти

– Как мол операторите/ бранд операторите и производителите могат да се съревновават с електронната търговия по ефикасен и иновативен начин

– Бясна надпревара в иновации в ритейл: прогнози за развитие в близко бъдеще и добри примери

 

Това е Вашата възможност за бизнес развитие! Присъединете се към говорителите, тех предприемачите и професионалистите в строителната индустрия и недвижимите имоти, които ще бъдат на тазгодишното издание на SEE PropTech Conference. Посетете seeproptech.eu , за да вземете своя билет днес!

ВЗЕМЕТЕ СВОЯ БИЛЕТ СЕГА