Нова платформа предоставя информация за цени от реални имотни сделки

За първи път в България “Имотният агрегатор” дава достъп до истински покупко-продажби на професионалисти и частни лица

Революционен за българския пазар сайт предоставя информация за крайни цени на покупко-продажби на жилища в страната. От април граждани и професионалисти вече имат достъп до информация за над 10 000 сделки, сключили се в страната през последните 2 години.

“Имотният агрегатор” решава един от най-големите проблеми на имотния пазар в страната – липсата на обективни данни за цените на жилищата. Откъслечната информация, която се предоставя от институтциите в страната кара инвеститори и брокери, както и частните лица да правят собствено проучване и преценка, които не са представителни и могат да бъдат подвеждащи.

Всички данни в платформата са на база истински сделки с имоти, сключени наскоро в страната. Новата платформа получава информация за сделки, случили се наскоро от големи имотни агенции като Явлена, Адрес и Имотека. Сделките съдържат характеристики на имота, крайна цена, локация, дата на сделката, а повечето от тях съдържат и снимки и описание от брокер по сделката.

Сравнителният анализ с пазарни аналози, предлаган от платформата, съдържа 10 скорошни покупко-продажби, подобни на описаното от клиента жилище. Анализът е полезен при обмисляне на покупко-продажба от частни лица, които искат да се информират за крайните продажни цени на подобни жилища в района. От друга страна, той може да бъде използван и от оценители при създаване на пазарна оценка на конкретен имот.

Пазарният доклад за определен район предоставя графики с агрегирана информация за десетки сделки с жилища в избран район и период. Докладът съдържа 16 графики с всеобхватна информация за цените, наемите и предлагането на жилища в района. Така брокери, строители и инвеститори могат да видят подробна информация за различни видове имоти, систематизирана по тип строителство, големина, година на строеж и т.н.

Платформата “Имотен агрегатор” е разширение на вече популярния имотен сайт оцениме.бг. Оцениме.бг предлага революционни решения на българския имотен пазар от 3 години насам. Сайтът използва изкуствен интелект, за да филтрира фалшиви и повтарящи се обяви, да определи пазарната стойност на жилища в страната и да предостави важна информация за района около всяко жилище (чистота на въздуха, безопасност, училища и детски градини и др.).

За контакти:

Ана Петкова Маркетинг директор оцениме.бг

М: +359 884 17 35 45

Е: ana@ocenime.bg

Повече информация за платформата, нейните функции и цени на продуктите:

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ТУК