Бъдещето на недвижимите имоти е в технологиите

Силвия Павлова, основател на PropTech Bulgaria разказа много любопитни факти за PropTech, както и за 1-вата международна проптех  конференция в България и Югоизточна Евпропа
Bloomberg TV Bulgaria | Бизнес старт | 07.10.2020 | линк към оригиналната публикация и видео интервюто

Бъдещето на недвижимите имоти се изразява само чрез технологиите. Те са единственият алтернативен и адекватен отговор на случващото се по света за строителните предприемачи. Това заяви Силвия Павлова, основател на PropTech Bulgaria, в предаването “Бизнес старт”, с водещ Христо Николов.

Като два интересни примера за навлизането на технологиите в строителния сектор, Силия Павлова посочи 3D-принтирането и модулното стройтелство.

“3D-принтирането набира все по-голяма инерция в дубайското строителство. Само преди няколко месеца първата сграда изцяло построена по този метод в Дубай е на общината. Но по-интересното се съдържа в бъдещите планове на емирството. До 2030 г. 25% от всички нови сгради ще бъдат 3D-принтирани, тъй като премуществата на този метод на строителство са изключително благоприятни за предприемачите – редуцира се труда със 70%, цялата себестойност – с 90% и времето на строеж – с 80% ”

Вижте цялото интервю тук.